Mészkő burkolóanyagok

Bemutatjuk a Travertine kőben rejlő minőséget és szépséget.

A klasszikus és modernség harmóniája

Gyűjteményünkben a travertin megtisztelő helyet foglal el, mert látványával és tapintásával is képes magával ragadni. 

Kínálatunkban elérhető mintázatok

Esztétikája, mely finoman foltos felületi mintázatot ad, igazán elegáns megjelenést nyújt bármilyen felületi kiképzésben.

Mészkő burkolóanyagok

Általános termék árlista

Árlista 2023.02.15.-től a kőtermékekre vonatkozik (nettó árak, az áfát nem tartalmazzák), a feltüntetett méretek cm-ben vannak megadva. A felsoroltaktól eltérő méretű elemeket is forgalmazunk, ezekre vonatkozóan kérje ajánlatunkat.

Felhasználhatóság és megjelenés

A vágás típusától függően a travertin másképp néz ki. A vénavágás párhuzamos vonalú vénákat hoz létre. A keresztmetszet véletlenszerű formájú mintákat biztosít hangsúlyosabb kromatikus kontrasztokkal.

Üregeinek kezelése az esztétikát és a végső textúrát is befolyásolja. Ha a felületet nyitott pórusokká kezelik, a lyukak fedetlenek maradnak, megőrizve a természetes megjelenést. A pórusok lefedésével történhet a kővel megegyező színű tömítő anyaggal, vagy átlátszó töméssel is. Ilyenkor a nyílás fedésére kerül anélkül, hogy elveszítené vonzerejét.

Ez egy olyan természetes kő, amely klasszikus szépséggel és sokoldalúsággal rendelkezik. Bel- és kültéren egyaránt alkalmazható. A travertine alkalmas a fürdőszobák és a konyhai munkalapok, a beltéri nagy felületű falak, a bel- és  kültéri padlók, valamint a könnyű homlokzatok elegáns kialakítására.

Kapcsolódó információk

Mi is az a mészkő?

Mire is alkalmazható a mészkő, padló- vagy falburkolatként, beltérben vagy kültéri burkolatként? Egyáltalán miért is válasszanak természetes követ a burkolatokhoz? Ezek azok a kérdések, amik felmerülnek a természetes kőburkolatokat nézegetve.

Travertin

Termékeink között szereplő mészkőről már írtunk, de most nézzük meg pontosan hogy mi is az a travertin?