Gránit

Bemutatjuk a gránitban rejlő minőséget és szépséget.

A klasszikus és modernség harmóniája

Gyűjteményünkben a gránit megtisztelő helyet foglal el, mert látványával és tapintásával is képes magával ragadni. 

Gránit

Nagy szilárdsága, változatos színvilága, tartóssága és nagy tömbökben való bányászása miatt építészeti felhasználása változatos: alkalmas járólapnak, szegélykőnek, lábazat vagy homlokzat építéséhez, de zúzott kőként út és vasútépítéshez is.

A varázsige: természetes kő

Legyen akár halvány, krémes fehér tónusú, finom szürke csíkokkal, vagy fekete háttér sötét mélységéből feltűnő lineáris striák, a varázslat megtörténik. A természetes kő használata lehetővé teszi az örök és a modern összekapcsolását, egyenlő arányban hoz frissességet, józanságot és eleganciát. Egyes kőtípus csodálatos tulajdonságai miatt ideális jelöltté válik a belsőépítészethez és fürdőszobákban, konyhákban, munkalapokon és zuhanyzókban való használatra. Másik kőtípus a kültéri használatban tud maradandó megjelenést adni különféle textúrákkal, amit számos felületkezeléssel tovább fokozható, legyen csiszolt, polírozott vagy akár öregített. Megjelenése bármely területen tökéletesen illeszkedik a kő természetéhez. Ezeket a termékeket neves építészek és belsőépítészek választották luxusszállodák és nagy villák “öltöztetése” során. Keressen és kérdezzen a termékeinkhez elérhető felületkezelésről és textúrákról.

Minőség
Élképzés
Természetesség
Kialakítás

Kínálatunkban elérhető mintázatok

Esztétikája, mely finoman foltos felületi mintázatot ad, igazán elegáns megjelenést nyújt bármilyen felületi kiképzésben.

Általános termék árlista

Árlista 2023.02.15.-től a kőtermékekre vonatkozik (nettó árak, az áfát nem tartalmazzák), a feltüntetett méretek cm-ben vannak megadva. A felsoroltaktól eltérő méretű elemeket is forgalmazunk, ezekre vonatkozóan kérje ajánlatunkat.

Felhasználhatóság és megjelenés

Megmunkálása a szilárdsága miatt speciális eszközöket igényel, de ebből fakadóan rendkívül tartós és időtálló természetes kő. Kül és-beltérre egyaránt alkalmas. Tökéletes választás konyhapultok, munkalapok, asztallapok, padló vagy ablakpárkányok kialakításához. Karcálló, saválló és hőálló.

Tisztítása egyszerű, de figyeljünk oda, hogy a gránitlapra kerülő savas, zsíros folyadék maradéktalanul el legyen távolítva, ezzel biztosítani tudjuk, hogy a gránit konyhapult, vagy munkafelület természetes fényét és csillogását hosszú ideig megőrizhesse.

Technikai paraméterek

Kapcsolódó információk

Mi is az a gránit?

Mire is alkalmazható a gránit, padló- vagy falburkolatként, beltérben vagy kültéri burkolatként? Egyáltalán miért is válasszanak természetes követ a burkolatokhoz? Ezek azok a kérdések, amik felmerülnek a természetes kőburkolatokat nézegetve.