Mészkő

Bemutatjuk a Travertine kőben rejlő minőséget és szépséget.

A klasszikus és modernség harmóniája

Gyűjteményünkben a travertin megtisztelő helyet foglal el, mert látványával és tapintásával is képes magával ragadni. 

Mészkő

Nézzük meg, hogy mit is takar a sokat hallott kifejezés, a “travertin”, amivel biztosan találkozott amikor gres vagy kőlapokat nézegetett a tervezett lakásfelújításhoz.

A varázsige: természetes kő

Legyen akár halvány, krémes fehér tónusú, finom szürke csíkokkal, vagy fekete háttér sötét mélységéből feltűnő lineáris striák, a varázslat megtörténik. 

A természetes kő használata lehetővé teszi az örök és a modern összekapcsolását, egyenlő arányban hoz frissességet, józanságot és eleganciát. Egyes kőtípus csodálatos tulajdonságai miatt ideális a belsőépítészethez és fürdőszobákban, konyhákban, munkalapokon és zuhanyzókban való használatra. Másik kőtípus a kültéri használatban tud maradandó megjelenést adni különféle textúrákkal, amit számos felületkezeléssel tovább fokozható, legyen csiszolt, polírozott vagy akár antikolt. Megjelenése bármely területen tökéletesen illeszkedik a kő természetéhez. Ezeket a termékeket neves építészek és belsőépítészek választották luxusszállodák és nagy villák “öltöztetése” során. 

Minőség
Élképzés
Természetesség
Kialakítás

Általános termék árlista

Árlista 2023.02.15.-től a kőtermékekre vonatkozik (nettó árak, az áfát nem tartalmazzák), a feltüntetett méretek cm-ben vannak megadva. A felsoroltaktól eltérő méretű elemeket is forgalmazunk, ezekre vonatkozóan kérje ajánlatunkat.

Felhasználhatóság és megjelenés

A vágás típusától függően a travertin másképp néz ki. A kibányászott tömb függőleges metszete közel párhuzamos erezetet hoz létre. A tömb vízszintes metszete felhős mintákat eredményez.

A travertin nyitott pórusokkal megőrzi természetes megjelenését. A kő tömítése történhet hasonló színű tömítő anyaggal, vagy átlátszó töméssel is, ezzel sík, tömör felületet hozva létre.

Ez egy olyan természetes kő, amely klasszikus szépséggel és sokoldalúsággal rendelkezik. Bel- és kültéren egyaránt alkalmazható. A travertin alkalmas a fürdőszobák és a konyhai munkalapok, a beltéri nagy felületű falak, a bel- és  kültéri padlók, valamint a  homlokzatok elegáns kialakítására.

Technikai paraméterek

Kapcsolódó információk

Mi is az a mészkő?

Mire is alkalmazható a mészkő, padló- vagy falburkolatként, beltérben vagy kültéri burkolatként? Egyáltalán miért is válasszanak természetes követ a burkolatokhoz? Ezek azok a kérdések, amik felmerülnek a természetes kőburkolatokat nézegetve.

Travertin

Termékeink között szereplő mészkőről már írtunk, de most nézzük meg pontosan hogy mi is az a travertin?